Sposób przygotowania

Śledzie odsączyć z zalewy olejowej i pokroić w kostkę. Rodzynki opłukać, odsączyć na sitku i namoczyć w bardzo ciepłej wodzie. Po pięciu minutach odsączyć. W salaterce układać na przemian warstwami śledzie i rodzynki. Każdą warstwę posypać pieprzem, zielem i cynamonem, zalać oliwą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Moja ciotka taką sałatkę robi, zawsze tylko u niej jadam :)))
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bo ciotka pewnie z prowansji
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    śledzie i rodzynki to wymarzone połączenie każdego smakosza
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !