Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa po prowansalsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
oliwa 1/2 szklanki
cynamon 1/2 łyżeczki
filety śledziowe 25 w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa po prowansalsku

Śledzie odsączyć z zalewy olejowej i pokroić w kostkę. Rodzynki opłukać, odsączyć na sitku i namoczyć w bardzo ciepłej wodzie. Po pięciu minutach odsączyć. W salaterce układać na przemian warstwami śledzie i rodzynki. Każdą warstwę posypać pieprzem, zielem i cynamonem, zalać oliwą i odstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 17.07.2013 10:44
smaczna :-)
IKrakowianka 07.07.2012 21:01
super sałatka
Barbara55 07.03.2011 15:54
śledzie i rodzynki to wymarzone połączenie każdego smakosza
kielcok1 13.02.2011 15:24
bo ciotka pewnie z prowansji
Iwusia 21.11.2010 14:30
Moja ciotka taką sałatkę robi, zawsze tylko u niej jadam :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak