Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jelenie różki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
śmietana 50 ml
cukier puder 10 dag
cukier kryształ 2 łyki
jaja 3 szt
żółtka z jajek 2 szt
cukier waniliowy 15 g
skórka cytrynowa 1 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jelenie różki

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i masło, posiekać nożem. Połączyć z jajami i żółtkami, skórką cytrynową, cukrem pudrem i śmietaną, zagnieść ciasto. Brać po kawałeczku ciasta wielkości orzecha włoskiego, robic wałeczki dł 8 cm, ponakrawać ukośnie na przemian z obu stron po 3 razy. Ułozyc na brytwannie, posmarować pędzelkiem pozostałym białkiem, obsypać cukrem kryształem. Piec na złoty kolor w 180 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.04.2012 00:18
ale fajne i pomysłowe ciasteczka
kuklik 16.04.2012 10:17
ależ piękne
pipi765 23.01.2012 16:57
łądnie zrobione
Wacław 12.09.2011 09:27
ładne i smaczne !
ElizaT 17.12.2010 18:01
w sam raz na święta ;)
Koper 19.09.2010 17:24
Trochę wyglądają jak choinki, ale bardzo fajny przepis :)
banditka 07.09.2010 08:41
ale fajowe, takie na gwiazdke :)
Monika193
Monika193 05.08.2010 10:46
o jakie śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak