Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
mięsa mielonego 1/2 kg
pomidory 2
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól, pieprz
(jezeli ktos lubi mozna do farszu wrzucic zielenine, mam tu na mysli np. posiekana natke pietruszki)
ryż 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Ryz ugotowac na sypko. Mieso mielone podsmazyc, doprawic. Pomidory sparzyc, obrac ze skorki i zetrzec na tarce (proponuje grube oczka). Wszystko to wymieszac, doprawic do smaku. Cukinie umyc, uciac oba konce, przeciac wzdluz po czym wybrac miazsz, w taki sposob, aby powstala \"lodka\", tj. aby z 4 stron miala wyzsze scianki, aby nic nie wyplynelo. Nakladamy na obie polowki farsz (moze byc mala gorka). Ukladamy w naczyniu zaroodpornym natluszczonym lekko olejem/oliwa. Pieczemy 1h w 150 stopniach C. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 11.03.2011 12:24
super
Kate131 22.07.2010 08:34
też taka robię.pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak