Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wołowa 0,5 kg
smalec 1 łyzka
cebula 4 szt
piwo 2 szklanki
mąka 1 łyżka
musztarda 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona w piwie

Mięso umyc, pokroic w cienkie płaty i zrumienic na smalcu, przełożyc do rondla. Obrane cebule pokroic w pióra i zromienić na pozostałym tłuszczu od smazenia miesa. Przełożyc do mięsa. Wszystko opruszyc mąką, dodac musztarde, podlać piwem i dusić kilkanaście minut. Osolić, opruszyc pieprzem i dodac reszte przypraw, dusic na wolnym ogniu ok 50 minut.
Podawac z ziemniakami z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.11.2013 17:02
Musi być smaczna.
Bernadeta 04.10.2013 15:04
pyszny przepis
Iwusia 16.01.2013 23:34
Bardzo dobra
Motorek 02.07.2012 09:07
pycha
manaika 14.03.2012 14:08
super!
Monika193
Monika193 04.08.2010 11:27
lubię potrawy w piwie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak