Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto Sen Piwosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
masło 7 dag
olej 3 łyżki
śmietana 1 szkl.
bulion 1/2 litra
sól, pieorz
piwo ciemne 1 butelka
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto Sen Piwosza

Cebulę drobno posiekać i usmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać ryż i mieszać, aż ziarenka wchłoną tłuszcz i staną się przezroczyste. Następnie powoli wlewać piwo, unikając tworzenia się piany. Potem niewielkimi porcjami dodać śmietanę, a na koniec bulion. Gotować ok. 20 min. Dodać masło, tarty ser, wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 10.11.2010 17:32
muszę wypróbować
annamariakowalczyk3 27.10.2010 12:52
,mniam
iwona332 25.09.2010 02:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak