Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące cygara

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 woreczki
filety kurczaka 1 kg
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
pieczarki 40 dkg
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące cygara

Mięso zmielić, doprawić przyprawami i musztardą. Pieczarki ugotować i wystudzone zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na brązowy kolor na maśle. Wymieszać z pieczarkami, dodając jajko. Na dłoni rozłożyć mielone mięso, położyć na środku farsz. Zagnieść i turlając uformować walec na kształt cygara. Otoczyć je w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ryżem, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 15.09.2011 21:53
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak