Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa jacobs 1 łyżeczka
likier pomaraqńćzowy 2 łyżki
woda 50 ml
borówki 4 łyżki
maliny świeże 8 sztuk
jabłko 1 sztuka
skórka pomarańczowa 1 do smaku
lody 2 pomarańczowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowo-owocowa rozkosz podniebienia

Kawę zaparzamy gorącą wodą i chłodzimy w lodówce. Do pucharku wkładamy lody, zalewamy je kawą i likierem. Posypujemy skórką pomarańczową. Na brzeg szklanki natykamy maliny i wkładamy w środek każdej maliny borówkę. Na 3 wykałaczki natykamy borówki. Z jabłka robimy liść, nacinamy nożykiem ostrym płatki liścia. Przyozdobimy szklankę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 10.03.2013 11:59
chetnie bym zjadla taki deserek
Alex_M 07.03.2013 09:52
rewelacja! chcialabym sprobowac!
gosia56 06.03.2013 17:35
napewno pyszny deserek a jaki kolorowy cały do zjedzenia.
MAR3STA 06.03.2013 16:25
znakomity deser
Kasnaj 05.03.2013 22:25
bardzo fajny pomysł na jedzonko :)
ONY_za_kare 05.03.2013 18:50
no faktycznie rozkosz podniebienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak