Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto pierogowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
sól do smaku
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto pierogowe

Mąkę przesiać, dodac masło i żóltko, sól. Wszystko posiekać nożem dolewając pół szklanki gorącej wody. Gdy składniki się połączą zagnieść ręką i dokładnie wyrobić.
Ciasto owinąć folią aluminiową, wałkować cienko po kawałku.
Szklanką wycinać kółka, nakładać farsz i zlepiać palcami dookoła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 16.04.2012 21:27
mmmmm :) chcę jeść! :D
mela25 03.04.2012 07:52
fajnie dobrane składniki
ogi18 22.11.2011 21:49
super
Iwona51
Iwona51 22.01.2011 00:27
aż się jeść chce
Monika193
Monika193 03.08.2010 10:33
lubię pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak