Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, smietany i margaryny robimy cisto francuskie wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27283/ciasto-francuskie.html
Rozwałkowane ciasto o grubości 0,5 cm, smarujemy rozbełtanym jajkiem z odrobina soli. Posypujemy żóltym serem i papryka w proszku, kroimy w paski (2 cm szerokości, 15 cm długości) Zwijamy spiralki, kładziemy na brytfannę, pieczemy w nagrzanym piekarniku (ok 200 st) na złoty kolor.
Podajemy jako przekąskę lub do czerwonego barszczyku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Fajnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    świetne, zapisuje w ulubionych ;) na pewno będę je robiła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Apetycznie wyglądaja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Apetycznie wyglądaja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    moja dziewczyna robi podobne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    fajny zestaw do piwka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajna przekąska :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !