Sposób przygotowania

Ciasto I
Szklanke mąki przesiac, wbić jajko, dodac śmietanę, przesiekać nożem. Zagnieść ciasto tak jak na pierogi.
Ciasto II
Szklanka mąki, 20 dag margaryny przesiekać nożem na stolnicy. Szybko zawalać.
Oba ciasta włozyć do lodówki na 1-2 h.
Rozwałkować ciasto I, na to nałożyć ciasto II i lekko rozwałkować. Składac go w kopertę i znów przewałkować. Czynność tą powtórzyć 3 razy.
Ciasto francuskie ma różne zastosowanie. Można go podawać na słodko, np z kremem lub na ostro z papryką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prosty przepis a dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepyszne :) super przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !