Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze słodką kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodkiej kapusty 750 g
ząbki czosnku 2
sos sojowy
sól, pieprz
olej 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze słodką kapustą

Kapustę poszatkować, osolić i włożyć na dużą patelnię z połową rozgrzanego oleju. Smażyć, często mieszając. Dodać posiekane jajka, doprawić sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Farsz nałożyć na przygotowane ciasto, zlepić pierogi. Gotować około 5 minut w wodzie z resztą oleju. Podawać polane rozpuszczonym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak