Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3-4 szt
ryż 1 pół szklanki
korzeń galangalu
sól
pieprz
bulion warzywny 1 kostka
marchewka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Korzeń galangalu wrzucamy do gotującego się bulionu. Pomidory kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy wzdłuż wg upodobań. Całość wraz z ryżem dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku. Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Serwujemy ozdobione tartym żółtym serem i liśćmi bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak