Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola po bretońsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 75 dkg
cebula 2
czosnek ząbek
masło 5 dkg
pasta pomidorowa 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fasola po bretońsku

Fasolę przebrać, wypłukać, namoczyć na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Obraną i pokrojoną drobno cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać pastę pomidorową i roztarty czosnek, dusić chwilę, podlewając wywarem z fasoli. Dodać do tego ugotowaną, odcedzoną fasolę ( ewentualnie wywar) i chwilę gotować bez przykrycia, aby zagęścić sos. Przed podaniem posypać na nią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izoldaaa6 15.11.2010 12:05
ja zawsze dodaję jakieś mięsko :)
buksiak12 29.09.2010 11:54
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak