Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie porowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4
jajko 2
łyżek mąki 6-7
dojrzałe pomidory 3
duże pory 2-3
cebula 1
łyżki masła 2
sól, pieprz
cytryna 1
łyżek śmietany 18% 4-5

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie porowym

Rybę umyć i osuszyć a jeśli trzeba to pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem. Pory umyć i posiekać.Pomidory i cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać masło,zeszklić cebulę i dodać pory,a po 15min pomidory. Uduszone warzywa doprawić solą i pieprzem,doprawić śmietaną.
Kawałki ryby obtaczać w kolejności: jajko,mąka,jajko,mąka. Rozgrzać mocno olej,smażyć mintaja na złoty kolor. Rybę podawać na gorącym sosie porowo - pomidorowym. SMACZNEGO:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 08.10.2012 11:40
Bardzo fajny przepis na mintaja :)
gosia561 11.02.2011 15:54
ekstra
gosia47-47 17.08.2010 15:14
supcio
kakiaa 22.07.2010 11:42
Fajny przepis. Rybka lubi pływać w sosie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak