Sposób przygotowania

6 jaj ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce jarzynowej. Zieleninę opłukać i dobrze osączyć, posiekać, dodać do startych jajek. Do masy wbić pozostałe jaja, dodać bułkę tartą, słonecznik i dobrze przyprawić (nie żałować pieprzu!). Dokładnie wyrobić. Ręką nabierać porcje masy, formować kotleciki. Panierować je w bułce tartej z sezamem i smażyć na mieszance oleju z masłem za złoto-brązowo z obu stron. Podawać z surówką. Z tej ilości wyszło mi 8 kotlecików.

Komentarze

  • 3
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam takie kotleciki! A co to za ogóreczki?
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    małosolne oczywiście! uwielbiamy je i jemy jako dodatek do obiadu czy kolacji prawie codziennie
  • 2
    original
    Opublikowano

    luna19

    lubię takie kotleciki ..pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    nigdy nie robiłam tych kotlecików, ale słyszałam, że są pyszne. Mam okazję wypróbować, dzięki Twojemu przepisowi:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    polecam chociaż robię je rzadko bo u mnie sami mięsożerni :-)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wyglądają apetycznie.Lubię kotleciki z jajek, ale jak dotąd marnie mi wychodza.Wypróbuję Twoje.
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    kotlety z jajek sa smaczne, ale teraz musze spróbować tą wersję z ziarenkami słonecznika i sezamu
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm... pysznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    zaciekawił mnie ten przepis , szczególnie do jaj ten sezam :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !