Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 szklanka
pieczarki 30 dkg
cebula 2
drożdże 2 dkg
czosnek 2 ząbki
śmietana 0,5 szklanki
jajko 2
olej 0,5 szklanki
sól, pieprz do smaku
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z fasoli

Ugotowaną miękką fasolę dokładnie rozetrzeć na sicie i wybrać skórki. Dodać śmietanę i połowę tartego sera oraz sól i pieprz do smaku. Starannie oczyszczone pieczarki pokroić drobno, podobnie cebulę. Pieczarki i cebulę smażyć na patelni wraz z rozkruszonymi drożdżami do momentu wyparowania wody. Masę fasolową połączyć z pieczarkami, wbić jajka i starannie wymieszać.
Pasztet przełożyć do formy, posypać resztą tartego sera i wstawić do piekarnika. Piec aż wierzch się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 26.07.2010 13:06
um pasztet z fasoli
gacopierz23 24.07.2010 20:44
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak