Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w płatkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 filety
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
mąka do obtaczanai
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
płatki kukurydziane 200 g
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w płatkach

Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.
Pokroić na kawałki.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
Płatki wymieszać z bułką tartą.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daccota 25.02.2011 11:56
fajny pomysł z tymi płatkami :)
danusia19671 30.10.2010 16:27
Super
wedith1 25.07.2010 20:12
chrupiąca..... o smaku lata..... apetyczna..... po prostu rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak