Sposób przygotowania

Pangę rozmrozić, umyć o osuszyć.
Pokroić na kawałki.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Jajka rozbełtać z odrobiną soli.
Przygotować mąkę do obtaczania ryby.
Płatki wymieszać z bułką tartą.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w płatkach.
Smażyć po około 5-6 minut z każdej strony w zależności od grubości ryby.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    chrupiąca..... o smaku lata..... apetyczna..... po prostu rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    daccota

    fajny pomysł z tymi płatkami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !