Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
mąka 1 szk
jogurt naturalny 1 szk
miód płynny 1 szk
cukier 3/4 szk
żółtko jajek 4 szt
skórka pomarańczowa otarta 2 łyżeczki
rodzynki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe

Rodzynki umyć i osuszyć. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać ze skórką pomarańczową i dodać do mąki. Wlać jogurt i wyrobić ciasto. Dodać rodzynki. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać mąką i napełnić ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Jeszcze gorące ciasto polać miodem i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.02.2012 09:44
Ciasta z miodem mają niesamowity smak :)
matii6 24.09.2010 21:14
lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak