Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone duszone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
czosnek 2 ząbki
pieczarki 500 g
sól, pieprz do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sos sojowo grzybowy 1 łyżka
oliwa do smażenia
woda 1 szk
świeży koper posiekany
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone duszone

Mięso umyć i zmielić razem z obraną 1 cebulą i czosnkiem.
Dodać jajka, 1/2 szk wody, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wszystko wymieszać i formować podłużne niewielkie kotleciki.
Smażyć na oliwie.
Przygotować drugą patelnię, dodać 2 łyżki oliwy.
Wrzucić kotlety, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę i mieszając od czasu do czasu podsmażać.
Gdy pieczarki się przyrumienią wlać 1/2 szk wody, dodać sos sojowo grzybowy i dusić około 10 minut pod przykryciem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać posiekanym świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 08.02.2011 15:42
pycha
wedith1 30.10.2010 15:58
Aż sie głodna zrobiłam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak