Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia zapiekana ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 80 dag
ziemniaki 2 szt
jajko 2 szt
śmietana 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
utarty ser 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia zapiekana ze śmietaną

Dynie umyć, obrać, usunąć miąższ, pokroić w kawałki i rozgotować, wlewając na dno garnka 2-3 łyżki wody(dynia puszcza sok). Ziemniaki ugotowane przetrzeć przez praskę do ziemniaków lub durszlak, dodać jajka, mąkę, śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać z dynią. Utarty ser połączyć z tartą bułką, wysypać tym natłuszczone naczynie do zapiekania. Przełożyć dynię. Na wierzch położyć małe kawałeczki masła. Zapiec ok 20 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak