Sposób przygotowania

Krewetki obieramy z pancerzy pozostawiając ogonki.

Mąkę przesiewamy do miski i stopniowo łączymy z piwem. Dodajemy szafran, sól i oliwę, mieszamy aż powstanie gęsta masa. Odstawiamy na pół godziny.

Białka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z ciastem.

Każdą krewetkę zanurzany w cieście trzymając za ogonek i smażymy na złoty kolor w dobrze rozgrzanym głębokim oleju.

Nie należy wrzucać zbyt wielu krewetek jednocześnie ponieważ temperatura oleju może zbytnio się obniżyć.

Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu wykładamy usmażone krewetki na papierowy ręcznik.

Podajemy z sosem chilli lub czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata34

    mniammm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pewnie smakuje wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    dla mnie bomba!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    No w takim cieście jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !