Sposób przygotowania

Jajka umyć i sparzyć gorącą wodą. Wybić do miski, ubijać z cukrem aż jego drobinki będą niewyczuwalne a masa prawie biała. Śmietanę ubić aż będzie sztywna. Obie masy delikatnie, ale dokładnie wymieszać, dodać pokruszone orzechy i syrop, ponownie wymieszać i przełożyć do szczelnie zamykanych pojemników - z tej ilości składników wyszło mi ok. 1,75 l masy do zamrożenia. Pojemniki wstawić do zamrażarki na kilka godzin - czas zależy od wielkości pojemników i ustawienia mocy zamrażarki. Podawać posypane orzechami i ew. polane sosem karmelowym...

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam lody z orzechami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygladaja pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wyglądają rewelacyjnie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wyglądają cudownie, a pewnie jeszcze lepiej smakują:):)
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Wyglądają przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !