Sposób przygotowania

1. Obraną cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić i również pokroić w kostkę.
2. Pomidory oskórować, pokroić w kostkę.
3. Na mocno rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mięso, mieszając je i rozdzielając na małe kawałeczki. Dodać cebulę, czosnek paprykę, mieszając smażyć jeszcze 5 min.
4. Dodać 0,5 szklanki wody i zmniejszyć ogień. Mięso dusić pod przykryciem. Po 20 minutach dodać kukurydzę i pomidory.
5. Przyprawić solą, tymiankiem, ewentualnie jakimś sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    dobre i tanie, do makaronu albo ryżu
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zamiast cebulki dodaje pora,jeszcze lepsze;P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !