Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półkruche paszteciki z farszem z mięsa drobiowego

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dkg
margaryna 10 dkg
żółtko jajek 4 sztuki
śmietana kwaśna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
Farsz mięsny:
mieso gotowane drobiowe 25 dkg
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 2 sztuki
masło 2 dkg
sól do smaku
bulion 2-3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Półkruche paszteciki z farszem z mięsa drobiowego

Kroki postępowania

1
Mięso drobiowe ugotowane przepuścić przez maszynkę.Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, dodać do mięsa. Dodać bułkę tartą, jajka, sól i pieprz do smaku oraz bulion w płynie - farsz jest smaczny, gdy pachnie magi.
Krok 1 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
2
Z podanych składników, szybko, aby margaryna nie rozpuściła się zbytnio, zagnieść ciasto.
Krok 2 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
3
Rozwałkować na 1 duży placek o grubości około 5 mm.
Krok 3 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
4
Na placek wyłożyć cały farsz mięsny i rozsmarować po całości.
Krok 4 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
5
Placek z farszem zwinąć w rulon, lekko rozpłaszczyć od góry.
Krok 5 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
6
Rulon pociąć ukośnie na paski o szerokości 3-4 cm. Po wierzchu posmarować rozmąconym jajkiem.
Krok 6 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
7
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypać pieprzem kolorowym z młynka Prymat.
Krok 7 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
8
Piec w temperaturze 180 st. C przez około 1 godz. - na złoty kolor.
Krok 8 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto
9
Podawać na ciepło lub zimno, bardzo dobre z czerwonym barszczykiem.
Krok 9 - Półkruche paszteciki z farszem z  mięsa drobiowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 23.05.2013 22:39
super przepis!!!
Anna169Hosz 15.04.2013 09:02
Palce lizać!
Monika58 22.02.2013 16:59
apetyczne ,aż ślinka leci ;)
Magda24 22.02.2013 12:35
smaczne,apetyczne mięsko z tym bulionem w płynie :)
adelajda 22.02.2013 12:15
bardzo lubię paszteciki ! super !
Kasnaj 21.02.2013 19:49
Fajne :)
Cukiereczek13 21.02.2013 16:50
uwielbiam takie paszteciki ;)
Konczi 21.02.2013 16:49
fantastycznie wyglądają
Janina 21.02.2013 16:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak