Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie risotto - pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
olej do smażenia
marchew 2
pietruszka 1
seler 0,5
kukurydza w puszce 1/4 puszki
cebula biała 0,5
sól, cukier, pieprz
chilli
masło
fasola szparagowa 15 ugotowana
fasola 0,5 puszki
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
papryka czerwona
ryż 1 (ugotowany na sypko)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie risotto - pikantnie

Fasolkę szparagową pokroić na 3cm kawałki, ugotować w osolonej wodzie.

Marchew, seler, pietruszkę pokroić w słupki, pieczarki w plastry, cebulę w piórka, podsmażyć na maśle. Przyprawić solą, pieprze, chilli, papryką ostrą.

Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, fasolkę szparagową, białą, czerwoną, kukurydze, poddusić chwilkę.

Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić, usmażyć na oleju.

PODANIE: Na talerzu układamy na środek ryż, na górę kurczaka, a dookoła ułożyć gotowe warzywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 05.11.2011 13:05
mniam
patusia 28.08.2011 19:12
pycha :)
polly66 20.06.2011 22:34
w sam raz dla mnie
Sarenka 29.11.2010 17:24
duzo warzyw i ryz - to lubie!
SmacznaPyza 18.11.2010 09:31
kolorowo i pysznie!
danusia19671 26.10.2010 15:59
Pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak