Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy

Ilość malin zależy od ilości potrzebnego nam musu. Jeżeli maliny nie są upiaszczone nie płuczemy ich. Po opłukaniu będą kwaśniejsze.

Miksujemy dokładnie blenderem. Można dodać cukru waniliowego, jeśli owoce nie były wystarczająco słodkie.

Masę przecieramy przez sitko w celu usunięcia pestek.

Mus jest świetnym dodatkiem do lodów, naleśników i innych deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakuj 28.07.2011 14:35
super
jolaxa1 18.01.2011 19:07
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak