Sposób przygotowania

ryż wrzucić do rondla na rozgrzany olej(ok.2 łyżek),zamieszać,lekko podsmażyć(nie rumienić),zalać 2 szklankami osolonej wody.gotować na małym ogniu pod przykryciem,aż ryż wchłonie cały płyn.por i kapustę pokroić w paseczki,resztę warzyw w słupki.do rozgrzanego na patelni oleju wrzucić przygotowane warzywa,posypać je solą i pieprzem,dusić-mieszając-aż mniej lub bardziej zmięknie, według gustu.wymieszać z ryżem.potrawę można zapiec w żaroodpornym naczyniu,posypując ją uprzednio startym żółtym serem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pysznie i zdrowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !