Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na dość grube plastry. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 100 stopni. Suszyć przez około 2 godziny. Ostudzić. Czynność tę powtarzać kilkakrotnie w równych odstępach czasowych (1 godziny suszenia, 1 godzina przerwy) do czasu, aż plastry pieczarek będą suche, ale łatwe do kruszenia. Przełożyć je do moździerza i utłuc najdrobniej jak to tylko możliwe. Można również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przesypać do pojemniczków i szczelnie zamknąć. Tak przygotowany proszek pieczarkowy jest idealnym dodatkiem do sosów i marynat mięsnych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny sposob
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny sposob

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !