Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety resztkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

resztki różnych wędlin 30 dag
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety resztkowe

Bułke namoczyć. Wędliny zmiksować w malakserze (lub zmielić maszynka do miesa), dodać namoczona bułke, jajo i przyprawy i wszystko razem zmiksować. Jesli masa wyszłaby zbyt rzadka to wsypać troche tartej bułki. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. NIE SOLIĆ - wedliny maja wystarczającą ilość soli w sobie. Jeśli chcemy to do masy na koniec możemy też dodac starty żółty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.05.2012 09:20
tak jeszcze nie robiłam
anemon 16.08.2011 07:34
Pomysłowe.
eli_555 12.12.2010 22:50
muszą być pyszne
ZEWA 13.11.2010 21:43
fajny pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak