Sposób przygotowania

Bułke namoczyć. Wędliny zmiksować w malakserze (lub zmielić maszynka do miesa), dodać namoczona bułke, jajo i przyprawy i wszystko razem zmiksować. Jesli masa wyszłaby zbyt rzadka to wsypać troche tartej bułki. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. NIE SOLIĆ - wedliny maja wystarczającą ilość soli w sobie. Jeśli chcemy to do masy na koniec możemy też dodac starty żółty ser.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysł na wykorzystanie resztek z lodówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pomysłowe.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !