Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć. Cebule pokroic w piórka, sparzyć na sicie. Przygotowane śledzie i cebule zalać śmietaną. Przyprawic pieprzem i jeśli potrzeba odrobiną soli. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i okraszonymi smalcem ze skwarkami. Część cebuli mozna posiekac i posypac danie na wierzchu. Danie polecam szczególnie na upały :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy nie jadłam takie potrawy...coś jak śledzie w śmietanie tylko rzadsze? ciekawe, czy to danie pochodzi z jakiegoś regionu Polski?
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Podobną potrawę robia na kaszubach, tyle że tam daja śledzie z mleczem co mnie osobiscie odrzuca i wole zwykłe płaty solone. Śledzie w tej wersji robiła moje babcia i w zasadzie lubie ten smak od dzieciństwa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !