Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowo-jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
jajko ugotowane na twardo 5 szt
jajko 3 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowo-jajeczne

Ryż ugotować na sypko. Przestudzić. Jaja na twardo posiekać, dodać do ryżu. Dodać pozostałe jaja, przyprawy i ew. zielenine. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Kłaść porcje na rozgrzany olej, smażyc z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem tatarskim, ketchupem lub innym sosem pasującym do dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.06.2012 10:36
takie połączenie to by mi bardzo smakowało.
Magda60 06.02.2012 22:16
pyszne
malcik111 01.02.2012 11:28
bardzo ciekawy pomysł
anemon 02.07.2011 08:28
Apetycznie wyglądają.
IKrakowianka 19.04.2011 21:58
fajny pomysł
manaika 14.04.2011 17:20
podoba mi się ten przepis!
pioge7 06.12.2010 10:46
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak