Sposób przygotowania

Jagły zalać 4 szklankami wody, posolic i gotowac na małym ogniu do czasu wyparowania wody. Odstawić, studzić mieszając co jakiś czas. Grzyby usmażyc na niewielkiej ilości oleju. Dodać do kaszy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do kaszy jaglanej. Do przestudzonych składników dodać pieprz, zioła prowansalskie i jeśli potrzeba lekko posolić, dokładnie wymieszać. Dodać jaja i bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta formujac płaskie placuszki (ok.1 cm grubości). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe polane ketchupem lub sosem. Grzybów można dać wiecej, placuszki będą jeszcze smaczniejsze.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    A grzyby do tych placuszków mają być podgotowane czy świeże. Mam ochotę je zrobić, ale nie chcę zepsuć.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Muszą być smaczne takie placuszki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zdrowe i fajne placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Grzyby moga byc świeże
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę wykorzystać Twój przepis.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna dietetyczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !