Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dosypać cukier, wodę i ucierać, aż cukier się rozpuści. Z białek ubić sztywną pianę. Mąki przesiać z cukrem waniliowym oraz z proszkiem do pieczenia, do żółtek i dodać pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 40 min w temp. 180\'C. Do drugiej części dodać mak i wymieszać. Gotowe wylać na blaszkę i upiec tak jak wcześniejszy biszkopt.
Krem śmietankowy przyrządzić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodać wódkę i wymieszać.
Gotowy krem nakładać na biszkopt z makiem, przykryć jasnym biszkoptem i ponownie nałożyć krem, wsadzić do lodówki na ok 30 min. Gdy troszkę stwardnieje masa, polewamy polewą czekoladową robiąc szlaczek a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Ponownie schładzamy w lodówce. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta.
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wyglada super,pozyczam przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    I tu też taka słodkość pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    bardzo apetyczny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super, bardzo lubię takie ciasta, gdzie jest dużo masy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    przepyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pysznie wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !