Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w słodko-kwaśnej zalewie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
przecier pomidorowy 200 g
ocet 2 łyżki
zalewa z papryki konserwowej 0,5 szklanka
syrop brzoskwiniowy 0,5 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
papryka mielona do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 szt
ketchup 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w słodko-kwaśnej zalewie

Do rondelka wlewamy wszystkie składniki na sos, mieszamy i lekko podgrzewamy.
Żeberka porcjujemy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni rumienimy z każdej strony porcje żeberek i przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy przygotowaną zalewę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 60-70 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.06.2013 15:10
lubię pod każdą postacią
marcia7 18.02.2013 22:39
elegancko podane
Katarzyna26 18.02.2013 22:37
mmmmmmmm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak