Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rzodkiewkowa z serową pastą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 1 sztuka
ser camembert 25 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
piwo 4 łyżki
posiekany szczypiorek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rzodkiewkowa z serową pastą

Białą rzodkiew należy obrać, następnie opłukać i zetrzeć na tarce w plasterki. Obsypać ją solą. Ser pokroić w kawałeczki, cebulę zaś po obraniu drobno posiekać. Ser wymieszać z masłem, które powinno być miękkie. Dodać sól, pieprz, paprykę, kminek i odrobinę piwa. Szczypiorek po opłukaniu należy drobniutko posiekać. Pastę serową podawać oddzielnie, w miseczce, zaś rzodkiew na talerzyku. Zarówno rzodkiewkę jak i pastę posypać szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.04.2013 21:26
rewelacja :)
Katarzyna/kate1980 24.03.2012 22:16
ciekawy pomysł
Barbara55 03.03.2011 14:51
lubię taką pastę na kanapki
rakow2
rakow2 08.12.2010 15:23
lubię
noculos 29.09.2010 17:16
musze wyprobowac
MAŁGORZATA108 17.07.2010 14:46
Wyśmienita, nie tylko na upały.
małgorzata114 25.04.2010 13:05
o coś nowego dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak