Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryndzowe kluseczki z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 30 dag
cebula 2 szt
masło
mąka 1 szklanka
mleko pół szklanki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bryndzowe kluseczki z cebulką

Bryndzę rozdrobnić widelcem, dodać szklankę mąki i jedno rozbite i roztrzepane widelcem jajko, zalać mlekiem. Doprawić szczypta soli i kolorowym mielonym pieprzem. Wyrobić i rozwałkować porządnie ciasto odstawić na około 50 minut. nastepnie wycinac z ciasta małe kluseczki(kwadraciki) i gotować w posolonej wodzie. Cebule pokroic w drobna kostkę i podsmażyć na maśle. ugotowane kluseczki podawać z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 10.03.2012 17:58
to coś dla mnie !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak