Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska zupa gulaszowa z chorizo

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 700 g
ziemniaki 3 więszke
kiełbasa 120 g
olej do smażenia
grzyby leśne 200 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
pomidory krojone z puszki 300 g
papryka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
papryczka chili 1 szczypta
szalotka 2 szt
papryka 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa gulaszowa z chorizo

Mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w mniejszą kostkę. Kiełbasę chorizo obrać z powłoczki, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić - ja pokroiłam w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej ( ale niezbyt dużo) przełożyć mięso i podsmażyć. Dodać chorizo oraz cebulę, podsmażać jeszcze ok 2 minut. Całość zalać gorącą wodą( tak aby przykryło mięso plus jeszcze raz tyle). Do garnka dodać pomidory z puszki. Gotować na małym ogniu ok 1 godziny. Pozostałe warzywa umyć. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plastry a następnie każdy plaster na 4 części. Papryki oczyścić , pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić. Po godzinie gotowania zupy, dodać pokrojone warzywa oraz przyprawy, zmniejszyć gaz do minimum i dusić kolejną godzinę - do miękkości warzyw. *Grzyby- ja użyłam mix grzybów, były tam pieczarki, podgrzybki, borowiki , grzyby chińskie- kupuję taką gotową mieszankę, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na łyżce masła. Dodać je do zupy pod koniec gotowania. Całość ponownie doprawić do smaku wg upodobań. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 18.02.2013 11:16
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak