Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na wołowinie i kaczce

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 kg
wołowina 0,5 kg
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
por 1 kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól
cebula 1 sztuka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na wołowinie i kaczce

Mięso myjemy dokładnie pod zimną wodą i przekładamy do garnka. Następnie zalewamy zimną wodą( około 4 litry) i gotujemy na małym ogniu. W czasie gotowania na wierzchu pojawi się szumowina, więc zdejmujemy ją łyżką cedzakową. Następnie dodajemy ziele, liść laurowy i pieprz ziarnisty i gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy oczyszczone warzywa( oprócz cebulki) i gotujemy dalej około 45 minut. Następnie dodajemy opaloną na palniku cebulkę. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz, lubczyk. Rosołek podajemy posypany posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.03.2014 22:55
nie ma to jak pyszny rosół :-)
Iwusia 09.05.2013 00:02
bardzo smaczny i jaki klarowny
IKrakowianka 13.04.2013 20:38
przepyszny
Katarzyna/kate1980 18.02.2013 22:02
na pewno smaczny
Pomocnik 18.02.2013 08:10
najlepszy
Ola1984 18.02.2013 07:25
To moje ulubione mięsa do rosołu :) Dodałabym jeszcze indyka. Pyszny rosół.
gusia1000 18.02.2013 00:20
warty zgotowania.
agnieszka214 18.02.2013 00:16
lubie takie rosolki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak