Sposób przygotowania

Mięso wyrobić z ryżem , cebulą , koperkiem , jajkami i przyprawami . Kapustę zalać wodą w dużym garnku . Doprowadzić do wrzenia. Zdejmować kolejno sparzone największe liście , jak trzeba ściąć najgrubsze nerwy z liści ( z tej porcji powinno wyjść ok. 25-30 gołąbków ).Na środek każdego liścia kłaść porcję farszu . Zwijać liść zakładając dwa brzegi do środka, a potem rolując w pakunek.
Na dno garnka położyć nie wykorzystane liście kapusty. Na nich układać gołąbki zagięciami do dołu . Zalać wodą . Dusić 40 minut . Rozrobić przecier pomidorowy z wywarem i wlać do garnka . Dusić przez 20 minut . Zagęścić sos rozrobioną w zimnej wodzie mąką. Zagotować . Wlać śmietankę .

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię je jeść.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już jestem głodna, a jest 6 rano.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !