Sposób przygotowania

Fasolkę umyć i obciąć końcówki .Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut od zagotowania. Odcedzić. W tym czasie kiedy fasolka się gotuje pociąć wędzonkę na paseczki i zarumienić na suchej patelni mieszając . Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko oprószyć mielonym pieprzem.
Ja podałam z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i maślanką .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    piękny obiadek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pięknie podana
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Dostawione 3 zdjecia nie przedstawiają mojej potrawy. Proszę o usunięcie i pouczenie osoby która to zrobiła że tak nie wolno
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    w takim wydaniu fasolki nie jadłam,ale warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !