Sposób przygotowania

Zagotować wodę z masłem i 5 łyżek syropu Amaretto . Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut. Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ) i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 4 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać malinami , polać delikatnie syropem Amaretto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    PYCHA!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też mam taki syrop, jest bardzo aromatyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    To musi byc pyszne,jeszcze nic takiego nie jadlam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja tez jeszcze takiego nie jadłam, ale to mój błąd:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !