Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
burak 1 szt
marchewka duża 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
biała fasola 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 szklanki
woda 2,5 litra
skrzydełka kurczaka 3 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

W garnku zagotować osoloną wodę, dodać skrzydełka, gotować ok. pół godziny. W drugim garnku nastawić kapustę kiszonką, gotować ją pół godziny.
Do wywaru mięsnego dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz starte na tarce o grubych oczkach warzywa. Gotować 15-20 minut.
Dodać ugotowaną kapustę oraz białą fasolę. Gotować 5 minut. Dodać śmietanę. Zagotować. Można dodać świeżej lub mrożonej natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.09.2013 00:10
to moja ulubiona zupa
mirosława4 13.09.2013 19:37
bardzo smaczny ten barszczyk :)
fotoviderek 10.05.2013 07:33
Świetny barszcz :)
sylwia2626 23.04.2013 19:39
pyszna zupa :)
Laila2786 14.03.2013 10:55
dawno nie jadłam, pycha
Grażyna13 24.02.2013 14:07
Uwielbiam :)
ao_12 18.02.2013 07:06
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak