Sposób przygotowania

Ser biały zagnieść z mąką, śmietaną, jajami, cukrem, cukrem waniliowym, masłem i sodą. Ciasto powinno być dość miękkie. W miarę potrzeby można dodać więcej mąki. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wykrawać z niego kółka przy użyciu szklanki, następnie w środku kółek wykrawać dziurki przy użyciu kieliszka. W garnku rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzany tłuszcz wkładać oponki i smażyć je z obu stron na ciemnozłoty kolor. Osączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem lub czekoladą.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    musze zrobic tak dawno nie robiłam z korzystam z przepisu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też dawno nie robiłam,a są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pięknie wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Iwa polecam, wychodzą naprawdę puszyste :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też muszę zrobić, dawno nie robiła.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Jak zwykle niezawodne, uwielbiam oponki
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    też takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !