Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przegrzebkiz grilla z sałatą lodową i pomidorami polane sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przegrzebki świeże lub mrożone 9szt
oliwa
sól
sałata lodowa
pomodory 4szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebkiz grilla z sałatą lodową i pomidorami polane sosem

Przegrzebki można kupić już wyciągnięte z muszli mrożone lub świeże.Przyprawiamy je solą i pieprzem smarujemy oliwą z oliwek i odstawiamy. Sałatę rozrywamy na małe kawałki pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki kroimy w plastry. polewamy octem winnym lub ryżowym i oliwą , przyprawiamy solą i pieprzem do smaku na koniec posypujemy świeżą bazylią. Przegrzebki grillujemy około 4 min. Na talerzu układamy wcześniej przygotowaną sałatę,a następnie po 3 przegrzebki na talerz. Danie pyszne jako przystawka.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak