Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z warzywami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 3 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
jajko 2 szt
sól do smaku
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z warzywami

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na 12 plastrów i cienko rozbić. Paprykę pokroić na 12 słupki. Każdy ogórek i pieczarkę pokroić na 4 części. Cebulę pokroić na plasterki.
Na środek każdego plastra schabu dajemy kawałek papryki, ogórka, pieczarki i listek cebuli.
Krok 1 - Roladki schabowe z warzywami foto
2
Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Roladki schabowe z warzywami foto
3
Rozbite jajka dobrze rozkłócić i dodać soli i pieprzu. Każdą roladkę obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony.
Podsmażone roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec jeszcze w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1,5-2 godziny.
Krok 3 - Roladki schabowe z warzywami foto
4
Gotowe roladki wyjmujemy na talerz i podajemy z ziemniakami.
Krok 4 - Roladki schabowe z warzywami foto
5
Do tego dania podajemy dowolną surówkę.
Krok 5 - Roladki schabowe z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 15.02.2013 15:48
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak