Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowo- kokosowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki masła 3/4
jajko 3
cukru pudru 3/4 szkl
wiórków kokosowych 3 łyżki
cukru waniliowego 2 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
rodzynki
kleik ryżowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowo- kokosowe

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie. Wgłębienie wypełnić dżemem. Ozdobić ciasteczka rodzynkami. Wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika. Piec na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak