Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło do smażenia 1 łyżka
mąka
koperek 5 łyżęk
śmietana 18 proc 4 łyżki
bulion warzywny 1/2 litra
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Masło topimy dajemy mąkę mieszamy zalewamy bulionem ,gotujemy potem dodajemy śmietane mieszamy .Doprawiamy solą ,pieprzem .Dodajemy 2 posiekane jajka i koperek . Reszte jaj gotujemy na twardo i wkładamy do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2012 14:21
Dobre.
kasiaw 19.05.2011 21:07
smaczne
Lulus20 04.12.2010 00:29
fajne :)
Malinka 01.08.2010 23:07
Dawno nie jadłam, a pamiętam, że bardzo samkowite:)
Jolanta40 21.07.2010 21:00
fajny przepis na Wielkanoc :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak